Toiminta

Erätauko-fasilitaattori jatko­koulutus

Erätauko-fasilitaattori jatkokoulutuksessa opit syventämään fasilitointiosaamistasi. Koulutus suunnitellaan osallistujien tarpeiden mukaan. Se pitää sisällään haastavien tilanteiden fasilitoinnin sekä ymmärryksen siitä, miten päästään hyvään dialogiin. Opit myös kuinka syvennät keskustelua ja miten pääset ristiriitatilanteista rakentavasti eteenpäin. Ymmärrät kuinka voit vaikuttaa dialogin suunnittelu- ja kutsuvaiheessa keskustelun onnistumiseen, ja kuinka varmistetaan keskustelun vaikuttavuus.

Erätauko on tapa käynnistää ja käydä rakentavaa keskustelua. Sen kutsukäytäntöjen avulla voit tuoda yhteen eri lähtökohdista tulevia ihmisiä tasa-arvoiseen kohtaamiseen ja merkitykselliseen dialogiin. Erätauko-keskustelu auttaa syventämään ymmärrystä erilaisista aiheista ilman pakkoa yksimielisyyteen tai nopeisiin ratkaisuihin. Samalla rakennetaan luottamusta ja osallisuutta yhteisöön. Erätauko-keskustelumalli sisältää työkaluja keskusteluiden suunnitteluun, ohjaamiseen ja vaikuttavuuteen.

Kenelle

Koulutus on suunnattu Erätauko-keskusteluja toteuttaneille henkilöille ja organisaatioille, jotka haluavat syventää osaamistaan. Osallistumisen edellytyksenä on Erätauko-fasilitaattorin koulutus tai kokemus Erätauko-keskusteluiden fasilitoinnista.

Hyödyt

  • Saat lisää osaamista Erätauko-keskustelujen suunnitteluun ja toteutukseen
  • Syvennät osaamistasi dialogien fasilitoinnissa sekä haastavissa tilanteissa
  • Ymmärrät, kuinka voit vaikuttaa dialogin suunnittelu- ja kutsuvaiheessa keskustelun onnistumiseen, ja kuinka varmistetaan keskustelun vaikuttavuus.
  • Tapaat muita Erätauko-keskusteluiden toteuttajia ja saat mahdollisuuden oppia lisää käytännön kokemuksien kautta

Koulutuksen sisältö ja varattava työaika

Koulutus muodostuu kahdesta lähipäivästä, Erätaukoon perehtymisestä sekä lähipäivien välillä tehtävistä dialogikokeiluista. Lähipäivien lisäksi aikaa tulee varata kokeilulle koulutuskertojen välissä.

Hinta

Koulutuksen hinta on 400 euroa (+ alv 24%).  Hinta sisältää lähiopetuksen ja siinä jaettavan materiaalin, välijaksojen työskentelyn ohjeistuksen sekä aamu- ja iltapäiväkahvit lähipäivinä. 

Kouluttajat

Olli-Pekka Ahtiainen on dialogin fasilitoinnin ja kouluttamisen pitkän linjan ammattilainen. Hän on kokenut Erätauko-dialogien kouluttaja sekä toteuttajia, jolla on laaja osaaminen dialogisuudesta kouluttamisessa, työyhteisöjen ja organisaatioiden kehittämisessä sekä johtamisessa.

Janne Kareinen on dialogin fasilitoinnin ammattilainen, joka on vastannut Sitralla Erätauko-keskustelumallin rakentamisesta. Hänellä on laaja kokemus erilaisten organisaation mentoroinnista Erätaukoon.

Suosittelemme

Erätauko-fasilitaattori jatkokoulutuksen jälkeen suosittelemme Dialoginen johtaminen- tai Kutsu onnistuneesti -koulutusta sekä liittymistä kurssilla muodostettavaan vertaisten ryhmään.

Voit tilata koulutuksen räätälöitynä myös omaan organisaatioosi.

Erätauko-keskustelumalli on Sitran kehittämä, laajasti käytetty ja kaikille avoin rakentavan keskustelun toimintamalli, josta enemmän osoitteessa www.eratauko.fi

Paikka

Aretai, Kinaporinkatu 2 B 19, Helsinki

Aika

31.3. ja 7.5.2020 klo 9-16

Ilmoittautuminen

1.3.2020 mennessä osoitteeseen toimisto@aretai.org

Lisätietoa

Vastaava kouluttaja Olli-Pekka Ahtiainen
olli-pekka.ahtiainen@aretai.org
040 588 3076

Semmonen.

Luuri käteen? Tai sitten tutustumaan kaikkeen muuhun toimintaan!