Palvelut

Erätauko-fasili­taattori ­ koulutus

Erätauko-fasilitaattorin koulutuksessa opit Erätauko-keskustelumallin ja fasilitoimaan rakentavia keskusteluja. Opit samalla dialogin periaatteet ja saat käytännön vinkkejä Erätauko-keskusteluiden soveltamiseen työssäsi ja organisaatiossasi.

Erätauko on tapa käynnistää ja käydä rakentavaa keskustelua. Sen kutsukäytäntöjen avulla voit tuoda yhteen eri lähtökohdista tulevia ihmisiä tasa-arvoiseen kohtaamiseen ja merkitykselliseen dialogiin. Erätauko-keskustelu auttaa syventämään ymmärrystä erilaisista aiheista ilman pakkoa yksimielisyyteen tai nopeisiin ratkaisuihin. Samalla rakennetaan luottamusta ja osallisuutta yhteisöön. Erätauko-keskustelumalli sisältää työkaluja keskusteluiden suunnitteluun, ohjaamiseen ja vaikuttavuuteen.

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka haluat fasilitoida Erätauko-keskusteluja. Koulutuksen onnistumista edistää, jos olet fasilitoimassa tai sinulla on tulossa Erätauko-keskustelu.

Hyödyt

  • Opit Erätauko-toimintamalliin ja tutustut työkaluihin
  • Ymmärrät dialogin periaatteet ja opit ohjaamaan rakentavia keskusteluja
  • Saat vinkkejä opitun soveltamiseen omassa työssäsi ja organisaatiossasi.

Koulutuksen sisältö ja varattava työaika

Koulutus muodostuu kahdesta lähipäivästä, Erätaukoon perehtymisestä sekä lähipäivien välillä tehtävistä dialogikokeiluista. Lähipäivien lisäksi aikaa tulee varata kokeilulle koulutuskertojen välissä. Koulutuksen osana saat myös Johdatus dialogiin verkkokurssin.

Hinta

Koulutuksen hinta on 400 euroa (+ alv 24%).  Hinta sisältää lähiopetuksen, siinä jaettavan materiaalin ja verkkokurssin, välijaksojen työskentelyn ohjeistuksen sekä aamu- ja iltapäiväkahvit lähipäivinä.

Kouluttaja

Olli-Pekka Ahtiainen on dialogin fasilitoinnin ja kouluttamisen pitkän linjan ammattilainen. Hän on kokenut Erätauko-kouluttaja ja toteuttaja. Hänellä on laaja kokemus dialogisuuden kouluttamisessa, työyhteisöjen ja organisaatioiden kehittämisessä sekä johtamisessa.

Dialogikoulutusten kokonaisuus

DialogiAkatemian koulutukset muodostavat kokonaisuuden ja voit kouluttautua syvemmälle esimerkiksi Dialogi-fasilitaattori jatko-, Dialoginen johtaminen- tai Kutsu onnistuneesti -koulutuksessa tai liittyä kurssilla muodostettavaan vertaisten ryhmään.

Voit tilata koulutuksen räätälöitynä myös omaan organisaatioosi.

Erätauko-keskustelumalli on Sitran kehittämä, laajasti käytetty ja kaikille avoin rakentavan keskustelun toimintamalli.

Lähipäivien sisältö

1. päivä

Ensimmäisessä lähipäivässä perehdytään dialogin perusteisiin, dialogin ohjaamiseen sekä Erätauko-toimintamalliin. Lisäksi tehdään dialogiharjoituksia.

2. päivä

Toisessa päivässä syvennytään ohjaamisen erityiskysymyksiin ja Erätauko-keskustelun suunnittelun työkaluihin. Lisäksi työstetään Erätauko-keskusteluiden käyttöä ja soveltamista omassa työssä.

Paikka

Aretai, Kinaporinkatu 2 B 19, Helsinki

Aika

7.10. ja 18.11. klo 9-16

Ilmoittautuminen

15.9.2024 mennessä osoitteeseen toimisto@dialogiakatemia.fi

Lisätietoa

Vastaava kouluttaja Olli-Pekka Ahtiainen
olli-pekka.ahtiainen@aretai.org
040 588 3076

Semmonen.

Luuri käteen? Tai sitten tutustumaan kaikkeen muuhun toimintaan!