Tapah­tumat

Tervetuloa keskustele­maan mitä demokratia merkitsee sinulle ja kuinka voimme sitä puolustaa

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on tehnyt näkyväksi sen, että eläminen demokraattisessa yhteiskunnassa ei ole itsestäänselvyys. Demokratian puolustusdialogit tarjoavat mahdollisuuden kokoontua käsittelemään rakentavasti käsillä olevaa kriisiä ja pohtia keinoja vahvistaa demokratiaa omassa yhteisöissäsi, Suomessa ja maailmanlaajuisesti.

Demokratian perusta on sinunkin yhteisöjäsi koskettavassa elämäntavassa, jonka ytimessä ovat vapaus olla oma itsensä ja erilaisten ihmisten yhdenvertaisuus. Pohjimmiltaan demokraattinen elämä perustuu arjen tekoihin niin kotona, työpaikoilla, kouluissa ja harrastuksissa kuin myös kuntien ja valtion hallinnossa sekä eduskunnassa.

Tavoitteena on ymmärtää paremmin, mitä demokratia kullekin merkitsee. Mikä huolestuttaa ja mitkä asiat luovat luottamusta tässä kriisissä? Mitä voimme tehdä demokratian puolustamiseksi? Mikä saa sinut, yhteisösi, organisaatiosi tai päättäjämme toimimaan demokratian vahvistamiseksi?

Dialogeista syntyvän aineiston pohjalta tehdään kaikille avoin yhteenveto siitä, kuinka yksilöt ja yhteisöt voivat vahvistaa demokratiaa omalla toiminnallaan sekä miten paikallinen, kansallinen ja kansainvälinen demokratian puolustaminen kytkeytyvät toisiinsa. Valtiovarainministeriö toimittaa yhteenvedon myös valtion ja kuntien hallintoon.

Dialogit järjestetään 27.4. klo 18-20 ja 9.6 klo 17.30-19.30.
Keskustelut fasilitoivat DialogiAkatemian Anne, Katriina, Olli-Pekka ja Marko.

Ilmoittaudu saman tien osoitteeseen toimisto@dialogiakatemia.fi
Kerro ilmoittautuessasi haluatko osallistua molempiin vai vain toiseen. Keskustelut ovat maksuttomia.

Demokratian edistäminen eri yhteisöissä ja elämänalueilla vahvistaa kansanvallan toteutumista koko yhteiskunnassa, kuten kansalaisten yhdenvertaisuutta, sananvapautta ja oikeusvaltioperiaatetta. Tämä mahdollistaa myös sen, että voimme elää pelkäämättä mielivaltaisuutta ja saamme rauhassa ilmaista erilaiset mielipiteemme. Demokratian sisäinen vahvuus suojaa yhteiskuntaamme myös ulkoisilta hyökkäyksiltä.

Demokratian puolustusdialogeja koordinoivat DialogiAkatemia, Erätauko-säätiö, Sitra, valtioneuvoston kanslia ja valtiovarainministeriö.

Muiden järjestäjien keskustelut löytyvät tapahtumasivulta. Tapahtumasivulta löytyvät myös ohjeet ilmoittautua keskustelunjärjestäjäksi.

Mukaan vaan.

Yhteisössä kaikilla on mahdollisuus osallistua keskusteluun rakentavasti.