Toiminta

Julkisen keskustelun klassikot -seminaari

Mitä on tapahtumassa julkiselle keskustelulle? Miten keskustelun avulla vaikutetaan yhteiskuntaan? Mikä on julkisen keskustelun merkitys demokratialle? Julkisen keskustelun klassikot -seminaarissa luetaan kaksi aihepiirin klassikkoteosta ja pohditaan niiden valossa julkisen keskustelun nykytilaa, haasteita ja kehityssuuntia. Seminaarissa luettavat teokset ovat Hannah Arendtin Vita activa: ihmisenä olemisen ehdot sekä John Deweyn Julkinen toiminta ja sen ongelmat. Seminaarin vetäjänä toimii filosofi Kai Alhanen.

Kenelle

Seminaari on tarkoitettu kaikille, joita kiinnostaa yhteiskuntafilosofinen näkökulma julkiseen keskusteluun. Osallistuminen ei vaadi aiempaa perehtymistä filosofiaan mutta edellyttää kykyä lukea teoreettisia tekstejä.

Seminaarin rakenne ja varattava aika

Kokonaisuus koostuu viidestä 2,5 tunnin tapaamisesta. Tämän lisäksi on varattava aikaa seminaarissa käsiteltävien kahden kirjan lukemiseen.

Hinta

Seminaarin hinta on 400 euroa (+alv 24%)

Hinta sisältää seminaarin opetuksen ja siellä jaettavat materiaalit. Hintaan ei sisälly seminaarissa luettavat kirjat, jotka jokainen hankkii itse.

Kouluttaja

Kai Alhanen on filosofi ja suomalaisen työelämän asiantuntija. Hän työskentelee dialogisen yhteistoiminnan ja johtamisen kysymysten parissa niin kouluttajana kuin politiikan filosofian tutkijana. Hän on kirjoittanut teoksen Dialogi demokratiassa.

Paikka

Aretai, Kinaporinkatu 2 B 19, Helsinki

Aika

30.8.–25.10. klo 17–19.30 (30.8., 14.9., 27.9., 11.10., 25.10.) 

Ilmoittautuminen

16.8.2021 mennessä osoitteeseen toimisto@dialogiakatemia.fi

Lisätietoa

Vastaava kouluttaja Kai Alhanen
kai.alhanen@aretai.org
040 5720 213