Toiminta

Erätauko etänä -fasilitaat­torikoulutus

Koulutuksen läpäisevänä näkökulmana on dialogin etäfasilitointi. Erätauko etänä -fasilitaattorikoulutuksessa opit Erätauko-keskustelumallin ja fasilitoimaan rakentavia keskusteluja etänä ja kasvokkain. Opit samalla dialogin periaatteet ja saat käytännön vinkkejä Erätauko-keskusteluiden soveltamiseen työssäsi ja organisaatiossasi.

Dialogi toteutuu yleensä parhaiten kasvokkain käytynä, mutta se onnistuu myös etäyhteyksien välityksellä. Voit tutustua aiheeseen Dialogin etäfasilitointi artikkelista.

Erätauko on tapa käynnistää ja käydä rakentavaa keskustelua. Sen kutsukäytäntöjen avulla voit tuoda yhteen eri lähtökohdista tulevia ihmisiä tasa-arvoiseen kohtaamiseen ja merkitykselliseen dialogiin. Erätauko-keskustelu auttaa syventämään ymmärrystä erilaisista aiheista ilman pakkoa yksimielisyyteen tai nopeisiin ratkaisuihin. Samalla rakennetaan luottamusta ja osallisuutta yhteisöön. Erätauko-keskustelumalli sisältää työkaluja keskusteluiden suunnitteluun, ohjaamiseen ja vaikuttavuuteen.

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka haluat fasilitoida Erätauko-keskusteluja niin etänä kuin kasvokkainkin. Koulutuksen onnistumista edistää, jos olet fasilitoimassa tai sinulla on tulossa Erätauko-keskustelu.

Hyödyt

 • Opit Erätauko-toimintamalliin ja tutustut työkaluihin
 • Osaat fasilitoida etädialogeja
 • Ymmärrät dialogin periaatteet ja opit ohjaamaan rakentavia keskusteluja
 • Saat vinkkejä opitun soveltamiseen omassa työssäsi ja organisaatiossasi.
 • Koulutuksen sisältö ja varattava työaika

Koulutus muodostuu kahdesta etäkoulutuspäivästä, Erätaukoon perehtymisestä, sekä koulutuspäivien välillä tehtävistä dialogikokeiluista. Etäpäivien lisäksi aikaa tulee varata kokeilulle koulutuskertojen välissä.

Hinta

Koulutuksen hinta on 300 euroa (+ alv 24%).  Hinta sisältää etäopetuksen ja siinä jaettavan materiaalin, välijaksojen työskentelyn ohjeistuksen.

Kouluttajat

Olli-Pekka Ahtiainen on dialogin fasilitoinnin ja kouluttamisen pitkän linjan ammattilainen. Hän on kokenut Erätauko-kouluttaja ja toteuttaja. Hänellä on laaja kokemus dialogisuuden kouluttamisessa, työyhteisöjen ja organisaatioiden kehittämisessä sekä johtamisessa.

Janne Kareinen on dialogin fasilitoinnin ja kouluttamisen ammattilainen. Hän on kokenut Erätauko-kouluttaja ja toteuttaja. Hänellä on laaja kokemus dialogisuuden kouluttamisessa, vuorovaikutuksen ja organisaatioiden kehittämisessä sekä johtamisessa.

Suosittelemme

Erätauko etänä -fasilitaattorikoulutuksen jälkeen suosittelemme joko Erätauko-fasilitaattori jatko-, Dialoginen johtaminen- tai Onnistunut kutsu -koulutusta sekä liittymistä kurssilla muodostettavaan vertaisten ryhmään.

Voit tilata koulutuksen räätälöitynä myös omaan organisaatioosi.

Erätauko-keskustelumalli on Sitran kehittämä, laajasti käytetty ja kaikille avoin rakentavan keskustelun toimintamalli, josta enemmän osoitteessa www.eratauko.fi

Etäpäivien sisältö

Koko koulutuksen läpäisevänä näkökulmana on Dialogin etäfasilitointi

1. päivä

 • Dialogin perusteet
 • Erätauko-toimintamalli
 • Erätauko-dialogin ohjaaminen

2. päivä

 • Ohjaamisen erityiskysymykset
 • Suunnittelun työkalut
 • Erätaukodialogin soveltaminen omassa työssä

Aika

Räätälöidään organisaatiolle soipivaan ajankohtaan.

Ilmoittautuminen

Osoitteeseen toimisto@dialogiakatemia.fi

Lisätietoa

Vastaava kouluttaja Olli-Pekka Ahtiainen
olli-pekka.ahtiainen@aretai.org
040 588 3076